logo1

Fyiotherapie bij niet aangeboren hersenletsel

FYSIOTHERAPIE BIJ NIET AANGEBOREN HERSENLETSEL


NIET AANGEBOREN HERSENLETSEL:
Niet aangeboren hersenletsel is een letsel aan de hersenen, dat ontstaan is na de geboorte. Dit kan optreden ten gevolge van een ziekte, zoals bv. een beroerte ofwel CVA , MS, Parkinson, dementie, hersentumoren etc. Daarnaast kan het ook ontstaan door een verkeersongeluk, een ernstige val, verdrinkingsverschijnselen of na een harde klap tegen het hoofd.

CVA
De afkorting CVA staat voor Cerebro Vasculair Accident, oftewel een ongeluk in de bloedvaten van uw hersenen. CVA is beter bekend onder de noemer 'beroerte'.
Een CVA kan op verschillende manieren ontstaan. Is de bloedtoevoer naar bepaalde hersencellen maar tijdelijk belemmerd, dan spreken we van een TIA. Is er een bloedvat blijvend afgesloten, dan noemen we het een herseninfarct. Is er een bloedvat in de hersenen kapot gegaan, dan heet het een hersenbloeding. Elk jaar krijgen 30.000 Nederlanders een CVA. In ongeveer 80% van de gevallen gaat het om een TIA.

Als gespecialiseerde fysiotherpeut ben ik aangesloten bij Het Multidisciplinair Eerstelijnsnetwerk NAH Zuidoost-Brabant. Dit is een netwerk van eerstelijns zorgverleners in de regio Zuid-oost Brabant die gespecialiseerd zijn in de behandeling en begeleiding van mensen met een niet aangeboren hersenletsel. eerstelijnsnetwerknah.nl

Voor nadere informatie vraagt U naar Maurice van Asten

T
klik hier
of
http://www.eerstelijnsnetwerknah.nl klik hieryocama_ontspanning(1) (61K)

>

© 2011 Maurice van Asten